Ruil- en Verkoopbeurs

Datum28-11-2009
Tijdstip00:00
PlaatsHouten
25ste ruil- en verkoopbeurs van 13.00-15.30 uur

Jubileum Ruil- en Verkoopbeurs Houten
Volop dracht en bestuiving op 28 november in Sociaal Cultureel Centrum 'Nieuwoord', Notengaarde 3 (wijk 'De Gaarde') te Houten.
De Bijenhoudersvereniging Bunnik/Houten e.o. houdt haar 25ste Ruil- en Verkoopbeurs, tevens Drachtplantenbeurs van 13.00-15.30 uur.

Centraal staat dit jaar het thema 'Dracht en bestuiving'.
In deze tijd dat we naarstig op zoek zijn naar goede voedselbronnen voor onze bijen is het nuttig alle informatie hierover te bundelen en te bekijken. Hoe zorgen we ervoor dat onze bijen aan voldoende hoogwaardige stuifmeel en nectar kunnen komen. Het komt kortweg hierop neer: hoe verbeteren we onze biotopen. De NBV heeft hiervoor een speciale werkgroep in het leven geroepen, die samen met o.a. natuurorganisaties gaat proberen, dit te bereiken. Op onze ruilbeurs over dit alles meer.
Om dicht bij huis de bijenweide van onze bijen te verbeteren, zijn er op onze ruilbeurs naast de (bollen-/knollen-)stand van Rita van der Zalm ook andere stands met drachtplanten. Sla hier uw slag en uw bijen zullen u dankbaar zijn.
Natuurlijk kent deze ruilbeurs ook de gelegenheid om rond te neuzen tussen allerhande aanbiedingen van aan bijen verwante artikelen.
Imkerbedrijf De Werkbij en de bijenpostzegelclub zullen ook aanwezig zijn.
Bij de koffie of thee zal er van alles te proeven zijn waarin honing verwerkt zit (tegen een kleine vergoeding).

Komende vanaf de A12 of de A27 neemt u afslag Houten, rijd u naar de Rondweg van Houten, ga de wijk 'De Gaarde' in, volg verder de borden die u
naar Nieuwoord zullen leiden. Er is ruime parkeergelegenheid.

Voor verder nieuws omtrent onze Ruilbeurs, kijk op de website van de Bijenhoudersvereniging Bunnik/Houten e.o. i www.bhv-bunnikhouten.nl  
Inlichtingen bij de secretaris, H.A. van Dam, t 0343 – 561598 of bij Yvonne Mooyweer, t 0345-50 27 55, e jonkerz@xs4all.nl

« Naar overzicht