kleinfruitdagen

Datum06-03-2010
Tijdstip00:00
PlaatsSt. Anthonis
SINT ANTHONIS - Herman Arts van Imkerij Bijendans houdt iedere zaterdag in de maand maart informatiedagen over kleinfruit planten.
Zijn kennis over deze planten deelt de Imker graag met het publiek..

Elke zaterdag in de maand maart: 6, 13, 20 en 27 maart kunnen mensen bij de Imkerij terecht voor informatie over het aanplanten, bemesten en snoeien van onder andere aalbessen-, frambozen- en kruisbessenplanten. Ook biedt Imker Herman Arts beginnende imkers de mogelijkheid om deze bijzondere hobby en de ongeschreven kneepjes van het imkersvak te leren kennen.

Imkerij Bijendans heeft een grote fruittuin waarin de bijen voor de bestuiving zorgen. De tuin wordt biologisch beheerd en biedt een natuurlijke leefomgeving voor een diversiteit aan dieren. Er zijn waterpartijen, idyllische doorkijkjes, en er staat heel veel verschillend fruit. IZo staan op de Imkerij onder andere 450 verschillende soorten rode- en witte bessen, uiteenlopende soorten bramen, frambozen en druiven, op natuurlijke wijze geïntegreerd in de tuin. Verder staan er vele appel-, peren- en andere fruitbomen. In dit vroege voorjaar zorgen de enorme hoeveelheid bloeiende krokusjes voor het eerste echte lentegevoel; ook bij de bijen en de vogels.
De mogelijkheden van dit kleinfruit in een kleinere particuliere tuin worden vaak nog onderschat. Zo zijn bijvoorbeeld Kruisbessen zeer geschikt om te worden aangeplant onder grotere bomen. Bovendien kunnen deze smulplanten als haag dienen of worden verwerkt in borders, als leiboom tegen een muur, als stamboompje, maar ook als vormboompje.

De tuin van Imkerij Bijendans ligt aan Zantkant 11a in Sint Anthonis en is tijdens de Kleinfruitdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
Voor meer informatie m 06-23 55 33 66.

« Naar overzicht