cursus KNNV 'De natuurrijke tuin'

Datum12-04-2010
Tijdstip00:00
PlaatsMaasland
Cursus 'De natuurrijke Tuin'

Op verzoek van de gemeente Midden-Delfland organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling een cursus De natuurrijke tuin. De cursus van twee avonden wordt gehouden op maandag 12 en maandag 19 april, in Maasland van 20:00 tot 22:00 uur.
Belangstellenden kunnen zich opgeven via 015 – 261 00 48 of afdelingDelfland@knnv.nl
De kosten bedragen € 10,-. Na opgave krijgen de deelnemers een bevestiging.

Wat een natuurrijke tuin is wordt behandeld aan de hand van planten en dieren als vlinders, egels, water, bodem, ziektes, bemesten, zaadwinning. Ook komen de persoonlijke behoeften voor de natuurrijke tuin aan de orde. Aan het eind van de cursus heeft iedere cursist een plan om tot een natuurrijke tuin te komen.

De aanleiding om deze cursus aan te bieden is omdat tuinen het thema voor 2010 zijn en tuinen zijn een belangrijke schakel in de stedelijke natuur.

Wat is en doet de KNNV
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de natuurvereniging voor Delfland. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer geven wij vorm aan deze doelen.
Elk jaar kent een groot thema, 2009 staan vleermuizen centraal.
De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.
Ons doel is de diversiteit aan gebieden en soorten te behouden en de mensen ervan te laten genieten: samenleven met de natuur.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland

« Naar overzicht