inloopdag

Datum27-06-2010
Tijdstip00:00
PlaatsSt. Anthonis

Inloopdag Imkerij Bijendans
Een culinaire reis door de eeuwen heen

Zondag 27 juni houdt Imkerij Bijendans, Zandkant 11a te Sint Anthonis een inloopdag.
Deze dag staat in het teken van de bessenverzameling van imker Herman Arts.
In het voorjaar doen de bijen hun werk en bevruchten de fruitstruiken.
Zo eind juni zijn de bessen, bramen en frambozen rijp en klaar om gegeten te worden.
Via zijn grote verzameling bessenstruiken is die dag mogelijk om een culinaire reis te maken langs bessen en kleinfruit van door de eeuwen heen. Bezoekers van de open dag van de imkerij en fruittuin kunnen die dag proeven van de rijpe vruchten, zodat de aanwezigen de verschillen in de rassoorten duidelijk kunnen herkennen..

Imkerij Bijendans, een vrijwillig initiatief van Herman en Mia Arts en is gevestigd in een fruittuin.
De grondslag van Imkerij Bijendans is gelegen in de wens van Herman om een tuin aan te leggen voor het behoud van de Ribes Cultuur (bessensoorten). ‘Al sinds de 16e eeuw worden bessenrassen gekweekt’, weet de imker. Als een nieuw ras ontstaat, verdwijnt het vorige ras; en dat wil ik voorkomen’.
Zo is een unieke verzameling van bessensoorten en ander kleinfruit ontstaan die op natuurlijke wijze zijn verwerkt in de tuin. Een tuin met uiteenlopende perken, meanderende wandelpaatjes en fascinerende doorgangen. Maar ook mooie vijvers, vele zitjes bankjes in fauna rijke hoekjes, een bijenhotel en een heuse wensput. Ook een oud Hollandse bijenstalletje met aloude rieten bijenkorven ontbreekt niet.
Er worden diverse activiteiten georganiseerd als :uitleg over het houden van bijen en honingslingeren.

De inloopdag duren van 10.30 tot 16.00 uur. De inloopbijdrage is € 2,-, kinderen tot 12 jaar gratis.
U vind Imkerij Bijendans op het tuinadres aan de Zandkant 11a te Sint Anthonis. Voor informatie kunt u bellen met m 06 23 55 33 66

« Naar overzicht