Studiedag NBV

Datum30-10-2010
Tijdstip00:00
PlaatsHorst
Studiedag Horst
Programma Horst (Limburg) - 30 oktober 2010
 
André Schaffers van WUR-Wageningen: lezing over belangrijke drachtmogelijkheden voor bijen en met name over wegbermen. Hij heeft deze lezing gehouden op een provinciale conferentie in Maastricht waar helaas geen imkers aanwezig waren. Nu dus opnieuw een kans.

Joep Verhaegh is een bekend (bestuivings)imker en leraar (bestuivings)imkeren. Lezing over de nieuwste ontwikkelingen van varroabestrijding en over bestuiving.

Hugo de Wijs is een pionier op het gebied van driedimensionale fotografie. Wat hij laat zien, grenst aan het onwaarschijnlijke. Bijen en andere verwante insecten die van het scherm ‘afspatten’. Eerder op de andere studiedagen vertoond, nu in Horst.

Parallelprogramma
Los van de lezingen is er voldoende gelegenheid voor bezoek aan de diverse stands en presentaties die op de locaties aanwezig zijn.
Ook leden van de redactie van het maandblad Bijenhouden zijn weer aanwezig om vragen te beantwoorden en suggesties in ontvangst te nemen.
De depothouders van de afdeling handel van de NBV zullen imkerartikelen en andere producten te koop aanbieden.

Honingkeuringen
Er zal een keuring van honing en andere bijenproducten zijn. Deskundige keurmeesters doen er hun werk met als leidraad het Algemene Keuringsreglement van de Nederlandse Commissie Bijenproducten. Deze is te downloaden via www.bijenhouders.nl.  Inleveren van honing en andere bijenproducten vanaf 09.00 uur.
Nieuw is dat de kosten voor inschrijving van uw producten € 2,50 per inzending bedragen. U krijgt daarvoor een keuringsrapport en bij voldoende punten een certificaat.

Uitvindingen en markt
Imkers die van plan zijn een studiedag te bezoeken en die een leuke, mooie, functionele uitvinding hebben gedaan wordt verzocht deze mee te nemen. U kunt uw vindingen tonen en daarover uitleg geven. Tevens kunt u dubbele of overbodige artikelen te koop aanbieden of ruilen met een collega-imker.

Deelname
In verband met de catering van de studiedagen is het van belang dat u zich vooraf opgeeft. Het formulier daarvoor is te downloaden van www.bijenhouders.nl. U kunt ook bellen naar het secretariaat
van de NBV t 0317 422 422 of een mail sturen naar secretariaat@bijenhouders.nl.  
Geef naast uw naam ook uw adres en postcode op en of u deelneemt aan de keuring van bijenproducten.
De deelname aan de studiedagen kost € 17,50 inclusief een eenvoudige maar heerlijke lunch. Betaling aan de zaal.
Daar krijgt u het volledige programma uitgereikt.
Locatie in Horst: Parkhotel Horst, Tienrayseweg 2, 5961 NL Horst (Limburg)

« Naar overzicht