Studiedag NBV

Datum13-11-2010
Tijdstip00:00
PlaatsBreda
13 november - Studiedag NBV in Breda - aanvang 10.00 u, zaal open vanaf 09.00 u

Programma

Marie José Duchateau van de universiteit van Utrecht.
Lezing over (honing)bijen en hun plaats in de biodiversiteit. Voor ons imkers een onderwerp van uitzonderlijk groot belang om kennis van te nemen.

Henk Heling
is ambtenaar in Boxtel.
Hij vertelt ons hoe wij als imkers gemeentelijke overheden kunnen beïnvloeden als het gaat om drachtverbetering. Gebrek aan gevarieerd stuifmeel is één van de oorzaken van bijensterfte. Luisteren naar zijn lezing kan een eerste stap zijn om daarin verbetering te helpen brengen.

Bram Cornelissen
, van Bijen@WUR,
legt de nieuwste methode van varroabestrijding uit. Hij doet dat op een zeer aansprekende manier

Parallelprogramma
Los van de lezingen is er voldoende gelegenheid voor bezoek aan de diverse stands en presentaties die op de locaties
aanwezig zijn.
Ook leden van de redactie van het maandblad Bijenhouden zijn weer aanwezig om vragen te beantwoorden en suggesties in ontvangst te nemen.
De depothouders van de afdeling handel van de NBV zullen imkerartikelen en andere producten te koop aanbieden.

Honingkeuringen
Er zal een keuring van honing en andere bijenproducten zijn. Deskundige keurmeesters doen er hun werk met als leidraad het Algemene Keuringsreglement van de Nederlandse Commissie Bijenproducten. Deze is te downloaden via www.bijenhouders.nl. Inleveren van honing en andere bijenproducten vanaf 09.00 uur.
Nieuw is dat de kosten voor inschrijving van uw producten € 2,50 per inzending bedragen. U krijgt daarvoor een keuringsrapport en bij voldoende punten een certificaat.

Uitvindingen en markt
Imkers die van plan zijn een studiedag te bezoeken en die een leuke, mooie, functionele uitvinding hebben gedaan wordt verzocht deze mee te nemen. U kunt uw vindingen tonen en daarover uitleg geven. Tevens kunt u dubbele of overbodige artikelen te koop aanbieden of ruilen met een collega-imker.

Deelname
In verband met de catering van de studiedagen is het van belang dat u zich vooraf opgeeft. Het formulier daarvoor is te downloaden van www.bijenhouders.nl. U kunt ook bellen naar het secretariaat
van de NBV t 0317 422 422 of een mail sturen naar: secretariaat@bijenhouders.nl.
Geef naast uw naam ook uw adres en postcode op en of u deelneemt aan de keuring van bijenproducten.
De deelname aan de studiedagen kost € 17,50 inclusief een eenvoudige maar heerlijke lunch. Betaling aan de zaal. Daar krijgt u het volledige programma uitgereikt.
Locatie Breda: ROC Prinsentuincollege (agrarisch onderwijs), Frankenthalerstraat 15, 4816 KA Breda« Naar overzicht