lezing Top-bar-hive

Datum16-12-2010
Tijdstip00:00
PlaatsMiddelbeers

Op 16 december 2010 organiseert NBV afdeling Middelbeers een lezing over de top-bar hive, de zogenaamde bovenlattenkast. Marieke Mutsaers komt over deze Afrikaanse kast vertellen. Zij heeft jarenlang de bijenteelt in Afrika bestudeerd. 

Het voordeel van de Top-bar Hive ofwel de zogenaamde Bovenlattenkast, is dat hij een hele natuurlijk omgeving voor de bijen nabootst. Zoals jullie weten wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van de bijensterfte, waarbij onder andere wordt gekeken naar de wijze waarop bijen worden gehouden. Men kan zich afvragen of de ontwikkelingen in de moderne bijenteelt niet té ver af zijn komen staan van natuurlijke bijenteelt. “In deze tijd van steeds meer bijenziektes en behandelmethodes hiertegen, vind ik het een goed idee om te onderzoeken of we niet weer terug moeten naar meer natuurlijke methodes.” Zo stelt imker en Afrikaspecialist Marieke Mutsaers. Zij is in 1966 begonnen met imkeren en heeft zich sinds 1982 verdiept in de imkerij in Afrika. Ze heeft daar jarenlang gewoond en systematisch onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van bijenvolken.
Middels een powerpointpresentatie leert ze u alle voordelen van de top-bar hive, u krijgt instructies hoe u zelf zo'n kast kunt maken en u krijgt inzicht in een natuurlijke methode van imkeren.

Deze lezing (2 x 45 minuten) is bedoeld voor alle belangstellenden.

Aanvang 19.00 u, tot 22.00 u. De entree is gratis.
Locatie: Dorpshart, Doornboomstraat 30, 5091 CB Middelbeers (rechts naast de Rabobank)
Inl.: e lindabierings@hotmail.com

Op www.bijenteelt.wordpress.com  het persbericht van deze lezing. 

« Naar overzicht