Bijkersgilde Jaarvergadering

Datum10-03-2011
Tijdstip00:00
PlaatsHoogeveen
Jaarvergadering Bijkersgilde op 10 maart a.s. 

De jaarvergadering van het Bijkersgilde vindt dit jaar plaats in Hoogeveen.
We beginnen om 20.00 uur en hopen ca 22.00 uur af te sluiten. Buiten de bestuurlijke informatie om zijn er twee lezingen/presentaties:
- ‘Honingtoepassingen in de tegenwoordige voedselindustrie’
Een wereldwijde handel in honing(producten) en het gebruik ervan in ons dagelijks voedsel, waar we soms nauwelijks iets vanaf weten. Honingproducten in ons ontbijt, kindervoeding en ook als opvolgvoeding (na de borstvoeding) in ontwikkelingslanden.Honingpoeder in droge poedervormige voedselproducten, aangezien suikers in de vorm van honing beter op te nemen zijn door de mens.
- ’Mede, de goddelijke honingdrank’, een lezing over de historie, het maken, verwerken en proeven.

Mede-boekje en cursus
Tijdens de jaarvergadering wordt ook een nieuw boekje gepresenteerd dat door het Bijkersgilde is samengesteld en dat gebruikt zal worden voor de cursus medemaken. De cursus is op zaterdag 19 maart en zaterdag 16 april en wordt gegeven in de BIJscholingslocatie van het Bijkersgilde te Roden.

Iedereen welkom
Niet alleen leden zijn op deze jaarvergadering welkom maar iedereen die belangstelling heeft voor de lezingen en meer wil weten over mede of overweegt de medecursus te gaan volgen. Als niet-lid en introducé wordt men wel verzocht zich voor deze avond per mail aan te melden.
Het boekje/brochure is dan beschikbaar.

Leden hebben natuurlijk vrij toegang.
Niet-leden en introducés betalen €8,50 en ontvangen dan daarvoor ook het boekje ‘Mede: maken, drinken en genieten’.
Wie zich opgeeft voor de cursus medemaken, ontvangt het gratis als onderdeel van de cursus.
Inl.: e erbij@bitsandbees.nl

In de pauze is het gebruikelijk dat de gildeleden een mededronk uitbrengen op "het welzijn van de immen en de vriendschapsbanden der bijkers".
Dit keer zijn dan ook de gasten welkom voor het uitbrengen van deze dronk!

De vergadering zal plaatsvinden in Motel Hoogeveen, Mathijsenstraat 1, 7909 AP (Afslag 26 van de A28 Hoogeveen centrum. Met een ruime parkeergelegenheid en centraal gelegen in het noorden van het land).
Hoogeveen is een van de plaatsen in ons land met een bijenkorf en bijen in haar gemeentewapen, waarover meer te lezen is in de imkerpedia op www.imkerpedia.nl/wiki/index.php/Hoogeveen

« Naar overzicht