Markt van Melk en Honing

Datum06-08-2011
Tijdstip00:00
PlaatsZuidlaren

27ste Markt van Melk en Honing
van 10.00-16.00 u.
Inl.: Ton Kolkman, t 050-4095792, m 06-53850460.

Op 6 augustus 2011 zal op de Grote Brink van Zuidlaren de 27e Markt van Melk en Honing plaatsvinden. Natuurlijk is ook het Bijkersgilde aanwezig om de grootste honingkeuring van het Noorden te organiseren. Gekeurd worden alle bijenproducten volgens de klassen van de Nederlandse Commissie voor Bijenproducten.
Deze keuring zal nog volgens het Algemeen Keuringsreglement van 2006 worden gehouden omdat inzenders dan nog niet allemaal op de hoogte zijn van de nieuwste reglementen zoals die vanaf juli 2011 gaan gelden.
Het reglement zoals dat voor de Markt wordt aangehouden is na te lezen op de webstee van het Bijkersgilde www.bijkersgilde.nl.
Gestreden wordt weer om het Drents en het Algemeen Kampioenschap, met als prijs een fraaie medaille en de wisselbeker. En natuurlijk kan door deelname aan de keuring bij een voldoende aantal punten ook het lidmaatschap van het Bijkersgilde worden verkregen.
Ook voor de mooiste Mededrank wordt er dit jaar een medaille uitgereikt aan de inzender, dit ter gelegenheid van het boekje ‘Mede: maken, drinken en genieten’ en de medecursus die het Bijkersgilde dit voorjaar heeft gehouden.
Natuurlijk kan het publiek weer haar keuze bepalen voor de lekkerste honing en het mooiste etiket. De winnaar ontvangt een prachtige wisselbeker.
Een markt voor een hele dag gezellig uit met het hele gezin in het mooie Drentse land.

Alle informatie over de markt op www.bijpraot.nl
Inl.: Gerard Vos, m 06-11051377

« Naar overzicht