Studiedag NBV

Datum19-11-2011
Tijdstip00:00
PlaatsBeilen

Studiedagen in 2011 over vitale bijen!

Op 12 november in Breda (Noord-Brabant), op 19 november in Beilen (Drenthe) en op 26 november in Weert (Limburg) organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging een studiedag.
‘Hoe houd je vitale bijen?’ zal als een rode draad door de dagen heen lopen.
Naast de lezingen is er alle gelegenheid om uw collega-imker te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Gezelligheid is een belangrijk kenmerk van deze bijeenkomsten. We starten om 10.00 uur, de zalen zijn open om 09.00 uur.
Het HB zal mededelingen doen over enkele belangrijke en actuele zaken.
Aan het begin van de dag hoort u meer over de deelname van de NBV aan de Floriade 2012 in Venlo.

Programma
19 november in Beilen

Wilhelmina Zalencentrum, Wilhelminaplein 2, Beilen
Michel Asperges vertelt over stuifmeel, van ‘vitaal’ belang voor onze bijen. Wat is het en waar dient het voor, waar bestaat het uit, de verschillende soorten stuifmeel, hoe halen de bijen het op en hoe wordt het voorverteerd?
Hier deelt beroepsimker Jan-Willem Boot met ons, hobby-imkers, zijn ervaringen in het vitaal houden van bijenvolken.

Parallelprogramma
Er is voldoende gelegenheid om door imkers meegebracht noviteiten te bezichtigen en met elkaar in gesprek te gaan.
Ook de redactie van het maandblad Bijenhouden is present. Ze houdt een lezersonderzoek en staat klaar om suggesties te vernemen en vragen te beantwoorden.
De depothouders van de afdeling Verkoop van de NBV bieden imkerartikelen en andere producten te koop aan.

Honingkeuringen
Tijdens alle studiedagen kunnen honing en andere bijenproducten door deskundige keurmeesters worden gekeurd. Het nieuwe Algemene Keuringsreglement van de Nederlandse Commissie Bijenproducten is daarbij de leidraad; het is te downloaden via www.bijenhouders.nl. Inleveren van honing en andere bijenproducten kan vanaf 09.00 uur.
De kosten voor inschrijving van uw producten bedragen € 2,50 per ingezonden item. U krijgt daarvoor een keuringsrapport en bij voldoende punten een certificaat.

Uitvindingen en markt
Imkers die van plan zijn de studiedag te bezoeken en die een leuke, mooie, functionele uitvinding hebben gedaan wordt verzocht deze mee te brengen. U kunt uw vindingen tonen en daarover uitleg geven. Tevens kunt u dubbele of overtollige artikelen te koop aanbieden of ruilen met een collegaimker.

Opgave voor deelname
De deelname aan de studiedagen kost € 17,50 inclusief een eenvoudige maar heerlijke lunch, te betalen aan de zaal. U krijgt daar het volledige programma uitgereikt.
In verband met de catering is het van belang dat u zich vooraf opgeeft: bij het secretariaat van de NBV: t 0317-422422, e secretariaat@bijenhouders.nl  of via  i www.bijenhouders.nl  (zie het kopje ‘Studiedagen’ bij ‘Actueel’).

Geef naast uw naam, adres en postcode ook aan of u meedoet aan de keuring van bijenproducten.« Naar overzicht