Studiedag NBV

Datum26-11-2011
Tijdstip00:00
PlaatsWeert
Studiedagen in 2011 over vitale bijen!

26 november 2011 in Weert (L.)
Natuur- en milieucentrum, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert
Henk Heling, ambtenaar in Boxtel, vertelt ons hoe wij als imkers gemeentelijke overheden kunnen beïnvloeden als het gaat om drachtverbetering. Gebrek aan gevarieerd stuifmeel is één van de oorzaken van bijensterfte. Zijn lezing is dus erg belangrijk.
Mari van Iersel beschrijft de zoektocht van onze voorgangers naar de geheimen van het omgaan met bijen. ‘Bijenhouden is als het maken van een ontdekkingsreis’.
Guido Sterk, bekend gewasbeschermingdeskundige, spreekt over de relatie tussen land- en tuinbouw en onze bijen.

Parallelprogramma
Er is voldoende gelegenheid om door imkers meegebracht noviteiten te bezichtigen en met elkaar in gesprek te gaan.
Ook de redactie van het maandblad Bijenhouden is present. Ze houdt een lezersonderzoek en staat klaar om suggesties te vernemen en vragen te beantwoorden.
De depothouders van de afdeling Verkoop van de NBV bieden imkerartikelen en andere producten te koop aan.

Honingkeuringen
Tijdens alle studiedagen kunnen honing en andere bijenproducten door deskundige keurmeesters worden gekeurd. Het nieuwe Algemene Keuringsreglement van de Nederlandse Commissie Bijenproducten is daarbij de leidraad; het is te downloaden via www.bijenhouders.nl. Inleveren van honing en andere bijenproducten kan vanaf 09.00 uur.
De kosten voor inschrijving van uw producten bedragen € 2,50 per ingezonden item. U krijgt daarvoor een keuringsrapport en bij voldoende punten een certificaat.

Uitvindingen en markt
Imkers die van plan zijn de studiedag te bezoeken en die een leuke, mooie, functionele uitvinding hebben gedaan wordt verzocht deze mee te brengen. U kunt uw vindingen tonen en daarover uitleg geven. Tevens kunt u dubbele of overtollige artikelen te koop aanbieden of ruilen met een collegaimker.

Opgave voor deelname
De deelname aan de studiedagen kost € 17,50 inclusief een eenvoudige maar heerlijke lunch, te betalen aan de zaal. U krijgt daar het volledige programma uitgereikt.
In verband met de catering is het van belang dat u zich vooraf opgeeft: bij het secretariaat van de NBV: t 0317-422422, e secretariaat@bijenhouders.nl 
of via www.bijenhouders.nl  (zie het kopje ‘Studiedagen’ bij ‘Actueel’.

Geef naast uw naam, adres en postcode ook aan of u meedoet aan de keuring van bijenproducten.


« Naar overzicht