De Groene As

Datum21-06-2014
Tijdstip10:00
PlaatsAmstelveen

'Beleef de Groene AS

De Groene AS is de verbindingszone tussen natuurgebieden in onder andere Amstelland. Zaterdag 21 juni is het Groene AS-dag.
U kunt dan vanaf 10.00 uur, op de fiets genieten van een deel van de Groene AS in Amstelveen.

Bij het startpunt op Speelboerderij Elsenhove staan informatiekramen van organisaties die een bijdrage leveren aan de diversiteit aan dieren en planten in Amstelland: Imkervereniging Amstelland, de Agrarische Natuurvereniging De Amstel en IVN Amstelveen (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid).
Op de speelboerderij liggen routekaarten voor u klaar. Ook kunt u de fietsroute downloaden via www.amstelveengroenestad.nl  

Om 11:00 uur start er een gratis rondleiding van circa 1,5 uur door gidsen van IVN Amstelveen door het zogenaamde bovenland, tegenover de speelboerderij. De start van de rondleiding is bij de ingang van de boerderij. Tijdens de rondleiding wordt er extra aandacht gegeven aan het voorkomen van dieren en planten en het belang van verbindingsroutes. Opgeven voor de rondleiding is niet noodzakelijk.  Kijk voor meer informatie over activiteiten op Speelboerderij Elsenhove en een routebeschrijving op www.elsenhove.nl '

Het adres van Speelboerderij Elsenhove is Bankrasweg 1, 1183 TP Amstelveen.

De speelboerderij is met de (brom/bak)fiets goed bereikbaar. De (brom/bak) fietsen kunnen voor de ingang geparkeerd worden.

Bussen die het dichtst bij Elsenhove komen zijn bus 146, 171, 175 en bus 300, circa 10 minuten (stevig) doorlopen.

Met de auto neem je de afslag ‘Ouderkerk aan de Amstel’ op de A9. Je rijdt richting Ouderkerk aan de Amstel. Als je op de Oranjebaan rijdt is het de eerste weg rechts, dit staat ook aangegeven met een bord ‘Speelboerderij Elsenhove’, en dan weer eerste weg rechts. Je parkeert op de parkeerplaats van het recreatiegebied Elsenhove en loopt of via het zogenaamde ‘bovenland’ of via de Bankrasweg naar de boerderij.

Met de auto vanaf de A2 neem je de afslag ‘Ouderkerk aan de Amstel’. Na circa 2 kilomter passeer je de Amstel. Direct na het passeren van de Amstel volg je de borden ‘Speelboerderij Elsenhove’.  Je parkeert op de parkeerplaats van het recreatiegebied Elsenhove en loopt of via het zogenaamde ‘bovenland’ of via de Bankrasweg naar de boerderij.

« Naar overzicht