Natuurmarkt

Datum01-06-2014
Tijdstip12:00 - 17:00
PlaatsHelmond

Natuurmarkt Helmond

In stadswandelpark de Warande wordt op ZONDAG 1 JUNI van 12.00 tot 17.00 uur weer de jaarlijkse Natuurmarkt Helmond georganiseerd. Meer dan 50 organisaties en verenigingen zullen demonstraties en voorlichting geven op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op een breed publiek, van jong tot oud! De markt biedt doe-activiteiten en interacties met het publiek. De markt wordt dit jaar georganiseerd door ´Groen4Life´ in samenwerking met ´Imkersvereniging Helmond e.o.´. Groen4Life is een informatie- en ontmoetingscentrum dat zich richt op duurzaamheid, innovatie en design in samenwerking met bedrijfsleven, onderwijs en overheid. De toegang tot de markt is GRATIS.

Divers en duurzaam
Natuur en milieu komen in al hun aspecten aan bod. Er zijn demonstratiekasten met bijen, je kunt zien hoe een bijenkorf en kunstraten worden gemaakt en natuurlijk kun je honing proeven. Maar er is veel meer te zien en beleven. Zo is er iemand die van koffiezakken mooie stoelen bekleed en kun je bij ´Natuurkanaal´ kijken wat er allemaal live in de natuur gebeurt.

Activiteiten
Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen aan workshops, speurtochten, wandeltochten (georganiseerd door het IVN). Er staan microscopen klaar om te kijken naar de kleine wereld. Zo zie en leer je bijvoorbeeld wat kruiden voor je kunnen doen. Ook is er volop informatie over zaden van wilde planten en vele natuurproducten zoals propolis (bijenbalsem), stuifmeelkorrels en koninginnegelei.

Innovatie en educatie
Nieuw is de participatie van bedrijfsleven, overheid en onderwijs op de Natuurmarkt. De gemeente Helmond en bedrijven van de Automotive Campus werken samen binnen het innovatieve project Helmond Driven. Op de Natuurmarkt is de elektrische Smartauto van de gemeente Helmond te zien. Het onderwijs is vertegenwoordigd door een aantal stands van de Groene Campus. Stichting Beeld (een Helmondse stichting gericht op kunst en educatie) zal op ludieke wijze met het project ‘Behangpost’ het publiek om aandacht vragen voor duurzaamheid in natuur en milieu.

Kinderen
Speciaal voor kinderen zijn er huifkartochten door de Warande en worden er pannenkoeken gebakken. Kinderen kunnen ook zelf actief bezig zijn met bijvoorbeeld het rollen van kaarsjes, het vlechten van boompjes van wilgentenen of het maken van vogelnestkastjes. Daarnaast kunnen de allerkleinsten zich laten schminken.
Locatie De Natuurmarkt wordt gehouden in en rondom de ´Bijenhal´ in stadswandelpark de Warande. (GPS-adres is Kluis 1, 5707 GP Helmond). De ingang tot de markt bevindt zich aan de Aarle-Rixtelseweg.
De Natuurmarkt is goed te combineren met een bezoek aan een gratis concert in het Carat-muziekpaviljoen van 12.00 tot 14.00 uur, het slaan van een balletje op de midgetgolfbaan, of
met een bezoekje aan het dierenpark. In de Warande is een gezellig restaurant gevestigd. Al
met al voldoende mogelijkheden om er een compleet dagje uit van te maken!!
Wilt u een indruk krijgen van eerder gehouden Natuurmarkten in Helmond, dan kan dat via
de website www.imkersvereniginghelmond.nl

« Naar overzicht