Opendag 'The place to BEE'

Datum01-06-2014
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsMonnickendam

Geen enkel dier werkt zo hard voor ons als de Bij.  
Appels, peren, boontjes en tomaten, ze liggen allemaal in het schap dankzij deze diertjes. Samen met de hommels bestuiven bijen meer dan 70 procent van de landbouwgewassen waarvan wij afhankelijk zijn voor ons voedsel. Diertjes om zuinig op te zijn dus

Wil je nou graag meer weten over dit nuttige en interessante insect, of wil je gewoon een leuk dagje uit, kom naar de boerderij beleving ‘the place to BEE’.

Deze dag staat in het teken van de bij en gaan wij op een leuke manier jong en oud heel veel leren over bijen. Doe mee aan de bijenquiz die deze dag 3 keer gepresenteerd word, of ga mee op zwerftocht door het weiland op zoek naar de bijen maar ook gaan we kijken wat er allemaal in het water leeft en welke dieren er in het weiland zijn. Kinderen verkleden zich als bij of als een echte imker, en kunnen de leukste bijen knutsels maken.

Is knutselen niet zo jou ding kom dan de boer helpen met het scheren van de schapen! Ook aan de volwassene word gedacht, haal een heerlijk (honing) hapje of drankje en geniet van de gezellige muziek van de blue Berry nights.

Deze dag zijn er allerlei bijen producten te koop van honing tot leuke cadeau artikelen.

Ben je al enthousiast! Kijk dan op de facebook pagina boerderij beleving the place to BEE voor meer informatie.

De entree is deze dag gratis, kinderen kunnen bij binnenkomst een strippenkaart van €5,- kopen waarmee ze aan alle activiteiten mee kunnen doen, en is de strippenkaart vol krijgen zij ook nog een leuke verrassing.

Ik organiseer deze open dag als tegenprestatie voor de sponsors die mij geholpen hebben bij het realiseren van een bloemenveld van 500 m2 door de actie www.burgersvoorbijen.nl

Wij zien jullie allemaal graag zondag 1 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Wij heten u welkom op Boerderij de Rietbroek Oudelandsdijkje 8 1141ph Monnickendam.
Inl.: Marjolein Kruse, t   020-43 63 357,  e marjolein_kruse16@hotmail.com 

Bekijk de poster van deze open dag >>

Interview in Dichtbij.nl >>

« Naar overzicht