Bijen verzamel- en drachtplantenbeurs

Datum28-03-2015
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsBeesd

Verzamelaarsbeurs van Bij zaken

Komt allen op zaterdag 28 maart 2015 naar de verzamelaarsbeurs van BIJ- zaken op landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt in Beesd. Laat u inspireren door wat anderen zoal verzamelen op het gebied van bijen en de Imkerij. Evenals vorig jaar is er een expositie van de verzamelobjecten van Baldi Dekker die dit jaar in het teken zal staan van zijn bijzondere ex libris verzamelingen!

De expositie is na 28 maart nog te bewonderen tot en met zondag 31 mei. De Zorgimkerij is in de maanden april en mei ook geopend op zaterdag en zondag van 10.30 uur tot 15.30 uur.

Informatie vindt u op www.dezorgimkerij.nl
Inl.: Dick van Leeuwen en/of Lia de Leeuw  t 0345-581063, m 06-13735769, e info@dezorgimkerij.nl  

Wat gaat u allemaal zien? Wat dacht u van honingpotten, sierhoningpotten, honingdraaiers, kuipjes honing (‘hotelcupjes’) , koffiemelkcupdekseltjes met bij of honingraat, etiketten van honing, mede of honingwijn, honingbier of sterke drank, postzegels, munten met bijen of gedenkpenningen, geld (denk aan het laatste Nederlandse guldenbiljet van 50 gulden, noodgeld (vooral Duits, uit de diverse oorlogen), imkergereedschappen,  historische bijenkasten en korven, affiches van bijvoorbeeld honingfirma’s en bijenfilms, spaarpotten, kerstballen met bijtjes, vingerhoedjes bijvoorbeeld als bijenkorf, bijenboeken (een héél breed assortiment!), boekillustraties, gravures, litho’s, etsen, honingbierbierviltjes, emaille reclameborden, schoolplaten, ansichtkaarten, Ex Libris, briefpapier van honing- en wasverwerkende firma’s, rekeningen, speldjes, films/DVD’s/video’s, diaseries, imkertijdschriften zowel Nederlands als Internationaal, lucifermerken, sigarenbandjes, kinderspeelgoed, Maya-de-Bij en Winnie-the-Pooh verzamelspul, stropdassen, honingpotdeksels, bijenadvertenties, poëziealbumplaatjes, telefoonkaarten, vlaggen & vaandels, verpakkingsmateriaal, cadeaupapier, lepeltjes, gemeentewapens, Ambrosiusbeelden, servies en tegeltjes.”, etc. .Keuze genoeg! De lijst is waarschijnlijk nog lang niet compleet!

Het programma en adres vindt u op http://www.dezorgimkerij.nl/agenda

 

« Naar overzicht