Bijen achter glas

Datum18-04-2015
Tijdstip11:00 - 12:00
PlaatsBreda

In Breda bestaat het Bredaas Bijenhouders collectief, de BBC. Een groep imkers wil  OP VERANTWOORDE WIJZE bijen plaatsen in Breda en daaraan educatieve activiteiten koppelen. Geen hype maar continuïteit en passend in het geheel aan groenactiviteiten in Breda.  De leden van de BBC zijn gewoon lid van één van de afdelingen rond Breda maar willen met de deelname aan de BBC een extra bijdrage leveren die wat los staat van vaak traditionele manieren waarop de imkerij naar buiten treed. De activiteiten sluiten aan bij diverse andere groeninitiatieven.                                                                                                                                                                                            

Op zaterdag 14 april van 11.00 – 12.00 zijn de imkers die de bijen in de centrale bibliotheek beheren daar aanwezig om in hun bijen te werken (achter glas te zien) en vragen te beantwoorden. De bijen staan in de binnentuin naast 2 monumentale en beschermde moerbeibomen uit 1725.

Misschien is het model “de BBC” wel inspirerend voor anderen

« Naar overzicht