Silence of the Bees

Datum28-04-2015
Tijdstip14:30 - 18:00
PlaatsLeeuwarden

- UITNODIGING -

28 april; presentatie & dialoog Silence of the Bees

 

In september 2013 is Leeuwarden uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2018.
Binnen het project Nature and Culture - zoals in het betreffende bidbook omschreven - is Spring Fever een onderdeel, bestaande uit de deelprojecten King of the Meadows (Kening fan'e Greide) en Silence of the Bees.

Silence of the Bees focust op de ontwikkeling van bewustwording en stimulatie van processen voor het belang van bijen binnen de voedselproductie. Nederland, in het bijzonder Friesland, is een hot spot voor bijensterfte en ‘colony collapse disorder’. Middels de Silence of the Bees projecten vragen we aandacht voor de noodzaak om oplossingen te vinden voor dit probleem en een groter bewustzijn binnen de samenleving voor veranderingen die noodzakelijk zijn in landbouwprocessen om de impact op bijen te verminderen. Het project vraagt aandacht voor de bij en beweegt mensen om deze insecten te zien als belangrijke partner in de samenleving. Naast ontwikkeling van bewustwording zal Silence of the Bees ook samenwerkingen tussen wetenschap en kunst initiëren en de bij met haar sociale organisatie inzetten als metafoor voor menselijk handelen, relaties en creatieve processen.
 
Doel van de bijeenkomst op 28 april is om niet alleen de plannen van Silence of the Bees te presenteren, maar ook met u in gesprek te gaan om te onderzoeken hoe andere initiatieven/plannen aan kunnen vullen of te combineren zijn.
 
Programma
·        14:30 – Inloop met koffie en thee
·        15:00 – Welkomstwoord
·        15:10 – Presentatie Silence of the Bees
·        15:45 – 5 minuten pitches
·        16:30 – Dialoog met de zaal
·        17:30 – Borrel
·        18:00 – Einde
 
Moderatoren: Harmen van der Hoek (producer Nature en Culture LWD2018), Klaas Sietse Spoelstra (overall pre-production Spring Fever), Sue McCauley (artistiek leider van Silence of the Bees), Jan-Willem van Kruyssen (executive producer Spring Fever)
 
Datum: Dinsdag 28 april 2015
Tijd & Locatie: 15:00-18:00 (inloop vanaf 14:30 uur), Blokhuispoort Leeuwarden, Blokhuisplein 40, BHP FLEX, 8911 LJ Leeuwarden (na de toegangspoort van de Blokhuispoort direct rechts)
Voertaal: Nederlands (deels Engels)
Aanmelden: Kunt u aanwezig zijn, dan ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk 24 april via 2018@vankruyssen.eu (+31 (0)631665582). De toegang is gratis en wij stellen het op prijs als u de uitnodiging binnen uw netwerk verder kunt verspreiden.
Mocht u een plan willen presenteren met een 5 minuten pitch, dan verzoeken wij u om dit met uw aanmelding kenbaar te maken/mee te sturen, zodat wij vooraf een overzicht krijgen van alle plannen en initiatieven.
 
Parkeren
Let op! Parkeren op de parkeerplaats voor de Blokhuispoort is voor vergunninghouders. Parkeren op de binnenpleinen van de Blokhuispoort is niet toegestaan.
De dichtstbijzijnde parkeergarages bij de Blokhuispoort zijn:
Parkeergarage Zaailand, Zaailand 5, 8911 BL Leeuwarden
Parkeergarage Klanderij, Posthoornsteeg 40, 8911 AT Leeuwarden
 
Fietsen zijn te stallen in de fietsenstalling voor de Blokhuispoort.

Meer informatie
Blijf op de hoogte van Silence of the Bees op:
www.facebook.com/pages/Silence-of-the-Bees/525417900930101
 
Voor algemene informatie over Spring Fever/Silence of the Bees check http://www.bhpflex.nl/bestanden/Spring-Fever-plan.pdf.


 

 


 

 

Jan-Willem van Kruyssen

Producer Spring Fever LWD2018 
Kranzgasse 4/2/33 
1150 Vienna, Austria 
+43 (0)6605982713 
+31 (0)631665582


 

 

« Naar overzicht