Bijenmarkt

Datum13-06-2015
Tijdstip10:00 - 17:00
PlaatsLeiden

Activiteiten Bijenmarkt 13 juni 2015

De Leidse Bijenmarkt trekt elk jaar vele duizenden bezoekers en is sinds de 70er jaren een traditioneel in Leiden terugkerend evenement. Natuur en milieu staan centraal. Imkers uit Leiden en omgeving presenteren hun werk en producten, samen met natuur- en milieuorganisaties en ambachten zoals mandenmakers, kaarsenmakers en pottenbakkers.

U kunt allerlei bijzondere en handgemaakte producten kopen op de Bijenmarkt, zoals houten speelgoed, handgemaakte poppen, handgemaakte originele cadeautjes, natuurproducten zoals ambachtelijk gemaakte kazen, vilt, textiel, handgemaakte en zijden sjaals en klein kunstzinnig werk. Bij veel van de marktkramen worden demonstraties gegeven en ook voor kinderen is er van alles te beleven op de Bijenmarkt. Naast muziektheater en schminken zorgt de scouting voor spelletjes.
 
Bijen zijn uiteraard alom tegenwoordig. Imkers vertellen over het wonderlijke leven van de honingbij en laten zien hoe zij met hun bijen omgaan. Ook kunt u bijenvolken kopen. En natuurlijk kunt u ook allerlei bijenproducten kopen, zoals honing, honingkoeken, honingwijn en bijenplanten.

Lees meer: http://www.deleidsebijenmarkt.nl/
Creëer gratis uw eigen website: http://www.webnode.nl

Algemene voorlichtingskraam, 1e plein
Verkoopstand honing
Honingslingeren
Film
Stuifmeel bekijken
Algemene voorlichtingskraam (Frans Valentijn)
Wilde Bijen/Bijenhotels
Observatiekast
Korfvlechten (Frans Versluis)
Kaarsen maken
Demonstraties steekvrije stal
Selfie-stand (foto in imkerpak)
Honingwijn proeven
Meer informatie over de bijenmarkt vind je op www.deleidsebijenmarkt.nl

« Naar overzicht