open Molenmiddag

Datum07-06-2015
Tijdstip13:00 - 17:00
PlaatsWeert

Molenstichting Weerterland, Imkervereniging Sint Ambrosius Weert, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging NBV en de Gemeente Weert vinden de bescherming van bijen, vlinders en insecten van groot belang.

Daarom maken deze partijen samen werk van meer biodiversiteit in de Groenste regio van de wereld.

Voor de Sint Annamolen van Keent betekent dit dat we als Molenstichting kiezen voor een terughoudend maaibeleid voor onze molenberg en molentuin. Zo bieden we de bloemen, planten en kruiden optimaal de mogelijkheid tot bloei te komen waardoor onze bijenvolken, solitaire bijen maar ook vlinders en andere insecten hier een zo prettig mogelijke leefomgeving en vooral voedsel vinden.

U zult dan ook merken dat Onze molentuin en molenberg zzzoemt omdat bijen, vlinders en andere insecten hier graag op zoek naar voedsel gaan.

ambrosius weertIn onze molentuin staan enkele bijenkasten die door de leden van Sint Ambrosius worden beheerd en een insectenhotel voor solitair levende bijen en andere insecten. Zo dragen alle partijen samen bij aan de biodiversiteit van de Groenste regio van de wereld.

Heeft u vragen over dit project, stel ze ons gerust. Wij zullen u graag informeren.

Zie ook: http://molensinweert.com/weerterland/zoemende-molenbergen/

 

 

« Naar overzicht