Markt van Melk en Honing

Datum01-08-2015
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsZuidlaren

Imkervereniging Zuidlaren en omstreken (1893)

Aangesloten bij de Vereniging tot Bevordering van de Bijenteelt in Nederland

Tolhuisweg 33  9475 PD  Midlaren

050-4095792

 website:  www.bijpraot.nl

 

31e Markt van Melk en Honing

Zaterdag 1 augustus 2015, Zuidlaren

De markt van Melk en Honing is zonder twijfel een van de gezelligste markten in het Noorden. Jaarlijks weten zo’n vijfduizend bezoekers de markt op de grote brink te vinden. Het is alweer de 31e keer dat de Imkervereniging de Markt van Melk en Honing organiseert. De markt is uitgegroeid tot een evenement met een groene, ecologische en duurzame uitstraling. Met meer dan 90 stands is het de grootste imker en milieumarkt van Nederland.

De markt van Melk en Honing is ook voor de vaste bezoeker elk jaar weer een verrassend en gezellig dagje uit. De organisatie streeft ernaar om een groot aantal nieuwe stands te laten zien. Natuurlijk is er veel honing te koop, maar ook boerenkaas,  tuinspul en paardenmelk, vlinderstichting en wereldwinkel kunt u vinden op de brink in Zuidlaren op zaterdag 1 augustus.

Opnieuw een speciale plek voor molen museum de Wachter uit Zuidlaren. Dat de Wachter meer is dan alleen een molen laten zij zien. Naast het bekende kniepertjes bakken zijn er demonstraties met de Stoom Locomobiel en de recent gerestaureerde stoomtrekker en is er een smidse en een kleine klompen en stelmakerij op de markt.

Natuurlijk is er weer een keuring door het Bijkersgilde. Het Gilde keurt honing, bijenwas en bijenproducten op zuiverheid en kwaliteit. Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de lekkerste honing van 2015.

Demonstraties door standhouders en speciaal voor de kinderen waskaarsen maken en versieren, pannenkoek bakken, potten bakken, meedoen in het circus, een tekenwedstrijd en de honingproeverij maken dat de markt voor alle leeftijden een bezoekje waard is.

Leden van de Imkervereniging Zuidlaren geven voorlichting over het houden van bijen als hobby en laten diverse soorten imkerhandwerk zien. Van heinde en verre komen niet alleen standhouders met hun honingheerlijkheden en biologische producten naar de markt, maar ze trekken hierdoor veel mensen die waarde hechten aan natuurlijk voedsel uit eigen streek. 

De Markt van Melk en Honing op de grote brink in het centrum van Zuidlaren begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur

Voor meer informatie kunt U bellen:         
050-4095792 (privé)  of 06-53850460 (werk)
Ton Kolkman, marktmeester

« Naar overzicht