Studiemiddag Imkers Zuid-Holland

Datum07-11-2015
Tijdstip13:00
PlaatsRotterdam

“Minder varroa, meer koninginnenteelt”

De Imkersverenigingen in Zuid-Holland organiseren gezamenlijk een middagstudiedag in Rotterdam. Het gaat deze middag over nieuwe ontwikkelingen rond koninginnenteelt en varroabestrijding.

Voor veel imkers is koninginnenteelt nog een brug te ver. Toch wordt steeds duidelijker dat als je betere kwaliteit bijen wilt je beter aan koninginnenteelt kan doen. Deze middag laat zien wat de perspectieven zijn van koninginnenteelt, bv als het gaat om varroabestrijding en dus de gezondheid van onze bijen.  Hoe kan koninginnenteelt binnen bereik van de ‘kleine’ imker worden gebracht? En hoe kunnen verenigingen hierbij de imkers ondersteunen?

Een boeiend programma. Bedoeld voor die kleinere imkers (en natuurlijk zijn ook de grote en ervaren imkers welkom).

Op het programma staan 3 inhoudelijke bijdragen:

  • Pim Brascamp:
    “Het belang van erfelijke verbetering van bijenvolken en de rol van darren”.

  • BartJan Fernhout (Arista Bee Research):
    “In de voetsporen van John Harbo. Het telen van varroaresistente bijen”

  • Ben Som de Cerff:
    “Koninginnenteelt voor de kleine imker”.

Het Bijenhuis Wageningen zal aanwezig zijn met materiaal dat nodig is voor verschillende vormen van koninginnenteelt. Demonstratie en verkoop.

Locatie, aanmelden en kosten

De dag wordt gehouden in de basisschool “de Palmentuin” in Rotterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en ligt vrijwel direct aan de afslag Feijenoord op de A16 ten zuiden van de Brienenoordbrug. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

De zaal is open vanaf 13.00 uur (ontvangst met koffie/thee). Het programma begint om 13.30 uur en wordt om 17.15 uur afgesloten. Er is daarna nog een drankje en gelegenheid de winkel te bezoeken.

U kunt zich nu al opgeven voor deze studiedag door aanmelding op het emailadres nbv.dordrecht@upcmail.nl  onder vermelding van naam en adres. De zaalcapaciteit is beperkt, dus vol = vol!  Iedereen die zich aanmeldt ontvangt een bevestiging en vooraf per email het definitieve programma en enige praktische informatie.

De kosten voor deelname bedragen € 5,- per persoon, ter plekke te voldoen.

« Naar overzicht