Plantenmarkt Hortus botanicus

Datum13-05-2017
Tijdstip10:00 - 17:00
PlaatsLeiden

Plantenmarkt in de Leidse Hortus

Meer dan 30 kramen op zaterdag 13 mei

Jaarlijst organiseert de Leidse Hortus botanicus een plantenmarkt in de tuin. Dit jaar zullen meer dan 30 kramen staan op het evenement op zaterdag 13 mei. Voor de liefhebbers zijn er bijzondere planten te koop, vleesetende planten, bijzondere hosta’s of varens. Dit jaar organiseert de Hortus voor het eerst een randprogramma met onder andere het bijenlab, blauwdruk maken of stempels snijden en kaschef Rogier van Vugt houdt een plantenspreekuur.

Ieder jaar is de plantenmarkt een feest voor bezoekers en liefhebbers van bijzondere gewassen. Meer dan 30 kramen zijn dit jaar te bezoeken in de Hortus Leiden. Tevens kunnen bezoekers genieten van een keur aan workshops, lezingen en demonstraties. Tuinchef Theo Houthof geeft een cursus rozen snoeien, Kaschef Rogier van Vugt houdt een plantenspreekuur. Er zijn verschillende workshops over blauwdrukken maken, herbarium maken, en botanische stempels snijden en medewerkers van Kwekerij de Werkplaats geven een zaai demonstratie. Voor kinderen is er een vleesetende planten knutselhoek.

De plantenmarkt duurt van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags en bezoekers betalen alleen regulier Hortusentree. De workshops herbarium maken, botanische stempels snijden en ‘maak uw eigen blauwdruk’ kosten geld. Alle overige activiteiten zijn gratis te bezoeken bij een bezoek aan de Hortus. Voor meer informatie: www.hortusleiden.nl.

 

 

 

« Naar overzicht