Expositie Biodiversiteit

Start datum21-06-2017 om 15:34
Eind datum31-08-2017 om 00:00
PlaatsHardenberg

PERSBERICHT                                                         

 

Nieuwe expositie bij De Koppel

In 2017 is er aandacht voor ‘Biodiversiteit’. Tot en met eind augustus gaat de expositie over bijen en heet ‘Bijen horen erbij’.

De expositie over honingbijen is gemaakt door de Bijenvereniging, afdeling Hardenberg. Er hangen grote foto’s met informatie en er staan materialen, zoals een bijenkorf, antieke honingpers, zonnewassmelter en natuurlijk ontbreken ook de imkerpakken niet.

De honingbij is tegenwoordig veelvuldig in het nieuws. Het gaat namelijk niet goed met de bij. De sterfte onder de volkeren is hoog. En buiten dat dit naar is voor de dieren zelf, is het ook een probleem met betrekking tot bestuiving.

Alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen worden uitgenodigd voor een lesprogramma. Op sommige dagen zal er een imker aanwezig zijn, die met de leerlingen naar de bijenstal gaat in de Koppeltuinen. Op de dagen dat de imkers er niet zijn, is er een speurtocht naar bijvriendelijke planten.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

Inl.: Henk Buter, buterhenk@gmail.com

 

.

 

« Naar overzicht