Onderzoek in de Hortus

Datum07-07-2017
Tijdstip19:07
PlaatsLeiden

https://www.hortusleiden.nl/programma/agenda/science-cafe-onder-voorbehoud

Onderzoeker Maarten Schrama is geïnteresseerd in hoe het gaat met ‘de beestjes en hun systeempjes’ in de Nederlandse sloten. Hij wil weten wat het effect is van pesticiden en herbiciden op de systemen in het veld. In de sloot komen verschillende stoffen samen. Wat voor werking hebben zij gezamenlijk op het systeem? En hoe kan je dat onderzoeken? In de Hortus bestudeerde Maarten deze zaken op een unieke manier: door middel van een mesocosm experiment. Hortus-imker Fred Weber vertelt over zijn ervaringen met de Hortusbijen, en Hinse Boonstra legt uit hoe de toelating van bestrijdingsmiddelen werkt.

Hé, dacht Hortusimker Fred Weber, de bijen naast de proef van Maarten lijken zich anders te gedragen dan normaal… samen gaan ze dit verder onderzoeken.

Kom vandaag kijken, luisteren, meepraten met de onderzoekers. Om 14.00 uur begint het en je kunt blijven zo lang je wil, tot 17.00 uur. Gewoon even langslopen kan ook.

Dit Science café wordt georganiseerd in het kader van het project Big Picnic.

« Naar overzicht