The big sheep tour

Datum16-09-2017
Tijdstip14:00 - 17:00
PlaatsSomeren

Vanuit de Stichting Natuurpoort Someren die de ontwikkeling van Natuurpoort Vennenhorst begeleidt in samenwerking met de gemeente Someren en boscafé de Soete Inval promoot ik graag mooie initiatieven, activiteiten en evenementen die gericht zijn op natuurbeleving en - beheer. In dat verband vraag ik uw aandacht voor het volgende.

Dit jaar bestaat het Kempisch Heideschaap 50 jaar en men gaat daarom in september met de kudde rond toeren om geld op te halen voor een nieuwe schaapskooi. Of die doelstelling gehaald gaat worden en of de schaapskooi dan uiteindelijk straks gebouwd kan worden, en waar…, is nog niet bekend, en verwijs ik u naar de flyer in de bijlage.

Op zaterdag 16 september komt de kudde ’s morgens richting Someren en is dan ’s middags bij Natuurpoort Vennenhorst met een mooi programma dat tot 17.00 uur duurt. Zie het overzicht met programma onderaan deze mail.

Tijdens dit programma staat de Stichting Kempisch Heideschaap op het voorterrein bij het startgebouw van de natuurpoort met een info- / voorlichtingstand, gericht op donaties en sponsoring. Deze club zou het voor de activiteit en voldoende toeloop op de locatie erg fijn vinden als er nog meer natuur-gerelateerde organisaties zich willen presenteren. Het zal de aantrekkingskracht van de activiteit vergroten, zeker als er vooraf publiciteit aan kan worden gegeven. Dat zou ik graag willen doen als het idee voor een bundeling goed aanslaat.

Een mooie kans voor iedereen om zich eens op een andere manier te presenteren aan de bevolking van Someren en andere bezoekers uit de regio. Het geeft de mogelijkheid om ieder voor zich op een leuke manier leden / vrijwilligers te werven, activiteiten te promoten, donaties te vragen. Daarom nodigen ik u graag uit om van deze gelegenheid gebruik te maken om uw organisatie nog meer bekendheid te geven.

In samenwerking met de De Soete Inval wil de Stichting Natuurpoort deze potentiële activiteit best faciliteren in de vorm van het opbouwen en beschikbaar stellen van marktkramen voor de deelnemers. De huur bedraagt hiervoor € 20,= per marktkraam en de standhouders worden gratis voorzien van koffie / thee.

Hopelijk spreekt het idee uw organisatie aan. Doe mee en presenteer u eens samen met anderen op deze mooie plek in de natuur!

Graag hiervoor zo spoedig mogelijk opgeven doch indien mogelijk voor 5 september a.s. als u van deze bijzondere gelegenheid gebruik wilt gaan maken? Het evenement met de schapen gaat alvast zeker door!

Ik hoop snel iets van u allen te vernemen. Bij voorbaat dank!

Aanmelden en reserveren kan door €20,= (per marktkraam) over te maken naar NL 84 RABO 0302395849 t.n.v. Stichting Natuurpoort Someren, als omschrijving de van de naam van uw organisatie erbij vermelden.

Pieter Hurkmans
Stichting Natuurpoort Someren, t 06-1008 7038

Programma Gemeente Someren

Zaterdag 16 september 2017 - 14.00 – 17.00 uur

Overzicht programma:

  • · 14.00 uur Aankomst schapen bij De Soete Inval
  • · 14.30 uur Interactieve schapen APK
  • · 15.30 uur workshop schapen drijven op veldje bij De Soete Inval
  • · 16.00 uur Start schapen tellen, uiterlijk inleveren tekeningen
  • · 16.30 uur Bekendmaking wedstrijd schapen tellen, start bekendmaking kleurwedstrijd
  • · 16.45 uur Bekendmaking opbrengst (cheque overdracht, foto momentje)
  • · 17.00 uur Einde programma bij De Soete Inval voor gezinnen en scholen

 

« Naar overzicht