Honingkeuring - Oogstmanifestatie

Datum07-10-2017
Tijdstip11:30 - 16:30
PlaatsGeldermalsen

Tijdens de Oogstmanifestatie van Bij Bewust Betuwe is er speciaal voor de imkers van de groep Rivierengebied een honingkeuring. 

Het team keurmeesters onder leiding van Els Voorbij staat klaar om uw honing en andere bijproducten te keuren. We nodigen iedereen uit om honing in te leveren en we keuren alles. Zeker voor beginnende imkers valt er veel van te leren.

De voorwaarden:
Er wordt gekeurd volgens het algemeen keuringsreglement 2015 dat kan worden gedownload via www.bijkersgilde.nl/keuringen
Wil je het volgens de officiële regels doen en in aanmerking komen voor een certificaat, dan gelden de volgende regels:
- Lever 3 potten honing in van minimaal 450 gram, 1 pot met etiket, 2 potten zonder etiket.
- Vul de potten tot aan de lasnaad.
- Zorg voor schone potten en deksels.
- Het etiket moet voldoen aan de wettelijke eisen (zie voorbeeld op de site van het Bijkersgilde): productnaam, land van herkomst, inhoud (op een centrale plaats), naam en adres producent, houdbaarheidsdatum, productiecode (mag niet lijken op de houdbaarheidsdatum). De lettergrootte van de x moet minimaal 1,2 mm zijn. Er mogen geen misleidende termen als natuurlijk, echt, koudgeslingerd o.i.d. op het etiket staan.

Praktische informatie voor de deelnemers aan de honingkeuring:
- Inleveren honing en bijproducten voor de keuring tussen 11:00 en 11:30 uur
- Uitslag honingkeuring om 16:00 uur.

 In de tussenliggende tijd is er ruimschoots gelegenheid om de presentaties van Arie Koster en Kars Veling te volgen, gezellig bij te praten met de collega-imkers, de prijsuitreiking van de hoogste zonnebloem te volgen, de kinderen laten schminken of een heuse VR-ervaring als bij mee te laten maken, de bouw van het insectenhotel te volgen, de expositie van Kardia Meijer te bewonderen, de eerste stappen op het gebied van biodiversiteit van de gemeenten en Waterschap te bekijken of de stands te bezoeken van JUB Bloembollen, De Werkbij, Marjolein Tuinwerk, De Fruitmotor, IVN West Betuwe, RAVON, BEE Foundation en Bij Bewust Betuwe. 

Raadpleeg het programma op onze website voor tijden en locatie.

We hopen u allen in grote getale te mogen begroeten.
De toegang is voor iedereen gratis.

Tot ziens op zaterdag 7 oktober bij 'De Pluk', Rijksstraatweg 64 te Geldermalsen! Een Grand Café is aanwezig bij De Pluk.

Inl.: Jacqueline van Rooij, Imkervereniging West-Betuwe, e westbetuwe@gmail.com, i www.imkerverenigingwestbetuwe.nl

 

« Naar overzicht