Fruitshow 'Verleden tot heden'

Start datum11-11-2017 om 10:00
Eind datum12-11-2017 om 17:00
PlaatsDoesburg

25 Jarig Jubileum + Jaarlijkse Fruitshow ‘Verleden tot Heden’ Museumtuin ’t Olde Ras Doesburg

Welk appeltje zit er toch in die Chutney? Mag ik het recept van die zalige appeltaart? Jam van de

Marketon perzik, hoe maak je dit en heb je hier ook een boompje van? Smaakt dat appeltje van

vroeger nog steeds zo lekker? Op zaterdag 11 en zondag 12 november 2017 nodigen wij u uit dit bij en met ons te komen beleven. 25 Jaar Museumtuin ’t Olde Ras. Dat wordt uitpakken en inpakken dit jaar!

Ook dit jaar in het tweede weekend van november wordt in ons unieke museum in Doesburg weer een grote Fruitteelttentoonstelling gehouden onder de titel ‘Verleden tot Heden’. Zoals de naam van de tentoonstelling al aangeeft, zullen tal van oude,  maar ook nieuwe fruitrassen te bewonderen zijn, waaronder erg veel bijzonder zeldzame exemplaren. Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, noten, mispels, sierfruit e.d. te bewonderen. Van vele oude rassen onbespoten fruit zijn de vruchten gratis te proeven en te koop, tevens kun je deze dagen de fruitboom zelf kopen en gelijk meenemen. 

 

Eigen vruchten kunt u meebrengen, deze gaan wij voor u proberen vast te stellen na de fruitshow. Breng hiervoor 4-5 gave, rijpe vruchten mee. De Museumtuin zelf is ook te bezichtigen deze dagen. Er zijn hoogstammen, laagstammen, struiken, leibomen, dakbomen spillen enz. te aanschouwen. Tevens ruim aanbod van unieke lectuur zoals ons Bijzondere Receptenboek, Perenregister, Appelboek (op CDrom) en ons eigen kwartaalblad Fructus, waarop u zich kunt abonneren ,waarmee u de Museumtuin enorm steunt. Misschien wil je zelf wel vrijwilliger bij ons worden en daarmee je ‘steen(vrucht)tje’ bijdragen of u laten adviseren hoe uw boomgaard aan te leggen of te restaureren?

Appelsap uit eigen boomgaard

Een bijzonder unieke, pure, fijne appelsap gemaakt van meer dan 80 onbespoten appelrassen uit eigen boomgaard, zonder welke toevoeging dan ook. Te koop per glas en fles, zolang de voorraad strekt.

De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 11 en zondag 12 november 2017, beide dagen van 10.00 – 17.00 uur. Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg. De Museumtuin is gelegen aan de N 317 hoek N 338. Volg de bruine ANWB borden met opschrift –Museumtuin ’t Olde Ras -.

Entree  € 3,--  parkeren gratis. Verdere inlichtingen, fructus@stipte.nl, Tel. 0651268802.

Kom kijken, proeven, beleven, verwonderen…..mis het niet!                                                                           

 

« Naar overzicht