Overijsselse Bijendag

Datum08-12-2017
Tijdstip09:30 - 15:00
PlaatsNijverdal

Maak jij je ongerust over de bijenpopulatie in Overijssel? Wil je meer weten over de bijen van Overijssel en wat de Bijenbeweging Overijssel voor jou kan betekenen? Wil je heel graag iets (nieuws) voor bijen doen? Kom dan vrijdag 8 december (van 9.30-15.00 uur) naar het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal voor onze eerste Overijsselse Bijendag! Meld je meteen aan via deze link. Je ontvangt dan je entreebewijs en programma overzicht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Op de Overijsselse Bijendag vertelt John Smit, onderzoeker bij EIS Kenniscentrum Insecten, hoe het met de bijen van Overijssel gaat, welke soorten we vooral moeten beschermen en hoe. Ook kun je met experts in gesprek over bloemenlinten inzaaien, het maken van bijenhotels, hoe je bijvriendelijk gemeentelijk groenbeheer regelt, hoe je een  buurtinitiatief opzet en hoe je met een bedrijf een bijen initiatief kunt starten. Tijdens de Bijendag laten we ook zien welke bijen initiatieven er al zijn in Overijssel en informeren we je over de resultaten van onze enquête. En natuurlijk kom je er allemaal andere bijen-liefhebbers tegen. De Overijsselse Bijendag is dus ook een mooi moment om nieuwe mensen te leren kennen en elkaar te inspireren. En wie weet ontstaan er leuke nieuwe ideeën om samen te werken.

Bijenbeweging Overijssel
De Overijsselse Bijendag wordt georganiseerd door de Bijnbeweging Overijssel. Dit is een samenwerking van provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, EIS Kenniscentrum Insecten, LTO Noord en Imkerverenigingen NBV, ABTB en ANI. De Bijenbeweging Overijssel is aangesteld voor 3 jaar om bestaande bijen-initiatieven te ondersteunen, initiatieven met elkaar te verbinden en nieuwe initiatieven te stimuleren om samen te werken aan een samenhangend bijenlandschap in Overijssel. In 2016 is een agenda voor de Bijenbeweging Overijssel opgesteld die eind 2016 is ondertekend door ruim 70 natuur- en milieuorganisaties, bedrijven, imkers, LTO Noord en overheden.

U ontvangt deze uitnodiging omdat u betrokken bent (geweest) bij de bijenagenda en de bijenbeweging. Wilt u deze uitnodiging verspreiden naar andere geïnteresseerden? Als u niet langer geïnteresseerd bent, laat me het dan even weten, dan haal ik u van de lijst. 

Inl.: Ad van Wijlen

« Naar overzicht