Landelijke Vlinderdag

Datum03-03-2018
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsWageningen

Landelijke Vlinderdag over vlinderrijk grasland

Op zaterdag 3 maart 2018 organiseert de Vlinderstichting weer een Landelijke Vlinderdag bij Junushoff in Wageningen. Het thema is dit jaar vlinderrijk grasland.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal nectarplanten de laatste jaren flink is afgenomen. Geen nectar betekent geen voedsel voor vlinders (en bijen). De Vlinderstichting voert inmiddels heel wat projecten uit om daar wat aan te doen. Het doel van de stichting is dan ook meer bloemrijk en daarmee vlinderrijk grasland. Het onderwerp zal daarom uitgebreid aan bod komen als thema van de vlinderdag.

Gastsprekers
Antonie Stip zal bezoekers alles over thema vertellen. Ook andere medewerkers van de Vlinderstichting, waaronder hoogleraar Michiel Wallis de Vries, geven een lezing. Er zijn ook twee gastsprekers. Hans Vandyck, hoogleraar Natuurbehoud en Gedragsecologie bij de Université catholique de Louvain vertelt over het onderzoek naar het bont zandoogje. Koos Biesmeijer (bijzonder hoogleraar Functionele Biodiversiteit aan de UvA en directeur van Naturalis) houdt een betoog over bloemetjes, bijtjes en vlinders.

Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via deze link.

door Nino Stuivenberg

Zie ook: http://stad-en-groen.nl/nieuws.asp?id=41-18526

 

« Naar overzicht