Symposium Bijengezondheid Bijen@wur

Datum23-03-2019
Tijdstip13:00 - 17:00
PlaatsWageningen

 

Thema Bijengezondheid, uitdagingen voor de toekomst.

Programma

13.00 - 13.30   Ontvangst
13:30 - 14:30 Jamie Ellis (USA) Small Hive Beetle / kleine bijenkastkever (in English)
14:30 - 15:00 Bram Cornelissen Nationaal referentielab
15:00 - 16:00 Coby van Dooremalen en deelnemers Samen imkeren met en door initiatieven voor varroa resistentie. Introductie experiment + voorstellen deelnemers
16.00 - 17.00   Borrel

Jamie Ellis werkt bij de afdeling Entomologie en Nematologie aan de Universiteit van Florida. Hij is daar verantwoordelijk voor het onderzoek aan honingbijen, maar ook om te zorgen dat kennis uit onderzoek doorstroomt naar onderwijs en bijenhouders. Zijn onderzoeksonderwerpen liggen op het gebied van het houden van honingbijen, conservatie en ecologie, en geïntegreerde gewasbestuiving.

Bram Cornelissen werkt als onderzoeker bijengezondheid bij bijen@wur en is vanaf 2019 coördinator van het Nationaal Bijen Referentie Laboratorium, dat ondergebracht zal worden bij bijen@wur. Bram is specialist op het gebied van bijenziekten en exoten in relatie tot honingbijen.

Coby van Dooremalen werkt als onderzoeker bijengezondheid bij bijen@wur en is sinds 2016 programmaleider van het EU Honingprogramma. Vanuit dit programma wordt het symposium bijengezondheid georganiseerd, net zoals de Samen Imkeren proef. Haar expertise ligt op het gebied van stressecologie in relatie tot honingbijvolken. Op 23 maart zal Coby de 'samen imkeren'-proef introduceren samen met de deelnemende initiatieven die werken aan varroaresistentie. De initiatieven die meedoen zijn De Stichting De Duurzame Bij, de BD imkers, de werkgroep Vitale Bij, en Bijen@wur.

Aanmelden symposium:

Er zijn 200 plaatsen beschikbaar waarbij het “vol is vol” beleid wordt gehanteerd. Aanmelden is derhalve dan ook verplicht. U kunt zich, onder voorbehoud, aanmelden door een e-mail te sturen naar marion.notermans@wur.nl. U zult dan z.s.m. bericht ontvangen of uw inschrijving kan worden omgezet in een definitieve aanmelding. Mocht u na aanmelding toch niet kunnen komen dan verzoeken wij u zich tijdig per e-mail af te melden.

« Naar overzicht