NBV Selectiedag voor jeugdimkers

Datum11-05-2019
Tijdstip10:00 - 12:00
PlaatsWageningen

 

Misschien heb je er al wat over gelezen in het blad Bijenhouden (zie bijlage), over de IMYB ofwel de International Meeting of Young Beekeepers. Sinds 2011 gaat er elk jaar in de zomervakantie een Nederlands team naar deze bijeenkomst voor jonge imkers uit een groot aantal verschillende landen.
Elk jaar wordt dit festijn georganiseerd door een imkervereniging in een ander land, en dit jaar is Slowakije aan de beurt. Van donderdag 3 tot en met zondag 7 juli gaan wij met het Nederlands team naar Banská Bystrica waar wij te gast zullen zijn op de nationale Imkerschool van Slowakije.

Heb je zin om mee te gaan? Vind je het leuk om kennis te maken met andere jonge imkers uit 35 landen en samen met hen opdrachten rondom het bijenhouden uit te voeren om zo van elkaar te leren? Kom dan naar onze Jonge Imker Competitie op zaterdag 11 mei in het Bijenhuis in Wageningen. Bij voldoende belangstelling kijken wij op die dag welke drie Nederlandse jonge imkers dit jaar met ons meegaan. 

Was jij op 1 januari van dit jaar nog geen 17 jaar, kom dan laten zien wat jij van bijen weet (theorie), hoe je in de bijen werkt (praktijk) en wat je allemaal weet van honing, drachtplanten en imkergereedschappen. En wie weet, misschien behoor jij tot de top-3 van deze dag, en mag je namens Nederland deze zomer mee naar Slowakije.

Meedoen?
Meld je dan vóór 1 mei aan via het aanmeldformulier op  https://www.bijenhouders.nl/over-de-nbv/jeugd

Wil je eerst meer weten over de IMYB, iets lezen, of filmpjes bekijken, klik dan op een van de volgende links:

Nu al vragen? Ook dan kun je ons mailen (secretariaat@bijenhouders.nl) of bellen, Baldi Dekker (0229 20 15 08) of Leon Gütz (06 51 19 30 53).

Graag tot ziens op zaterdag 11 mei om 10:00 uur in het Bijenhuis in Wageningen!
Ingang aan de tuinkant van het pand.

« Naar overzicht