Bijensymposium

Datum10-10-2019
Tijdstip08:45
PlaatsKerkrade

Het aantal bijen in Nederland neemt nog steeds in rap tempo af. Bijen zijn belangrijk voor biodiversiteit én zijn samen met andere insecten verantwoordelijk voor maar liefst tachtig procent van de bestuiving van onze eetbare gewassen. Reden genoeg om deze bijzondere insecten te koesteren. Maar dat alleen is niet voldoende. Het is tijd voor actie. We moeten aan de slag, goede afspraken maken en vernieuwend te werk gaan.

Dit jaar leggen we tijdens het Bijensymposium de link met waterbeheer en alles wat daarbij komt kijken. Niet voor niets luidt het thema ‘Bij de Beek’.

Laat u op donderdag 10 oktober inspireren! Diverse overheden en belangengroepen vertellen hoe zij omgaan met modern berm- en maaibeheer, integrale gebiedsgerichte benaderingen toepassen in het belang van biodiversiteit en hoe een nieuwe manier van beekdalontwikkeling positief kan bijdragen aan het welzijn van de bij. Laat u verrassen en prikkelen om uw werk in de toekomst uit te voeren met aandacht voor de bij!

We bieden een goed gevuld en divers programma met de bij in de hoofdrol. Uw aanwezigheid wordt zeer gewaardeerd. Ik zie ernaar uit u op 10 oktober te mogen begroeten. Bent u zelf verhinderd, schroom dan niet om uw collega(‘s) deze uitnodiging door te sturen.

Met vriendelijke groet,

Arnold Jansen

Dagelijks Bestuurslid Waterschap Limburg 

Zie voor meer info: http://symposium.bijdebeek.nl/bijensymposium/programma/

LOCATIE | Columbus, Cube Continium, Museumplein 2, 6461 MA Kerkrade

MET DE AUTO | De ruime (gratis) parkeerplaats (adres: Hambosweg 60, Kerkrade) is direct gelegen aan station Kerkrade Centrum vlakbij uitvalswegen richting A76 en zo naar A2 Maastricht/Sittard of Aken. U vervolgt uw weg te voet: recht tegenover de oprit vanaf de Hambosweg, aan de andere kant van de parkeerplaats, vindt u de opgang naar voetgangersoversteekplaats over het spoor. 

MET TREIN/BUS | Columbus, Cube Continium ligt direct naast treinstation Kerkrade-Centrum, ook de bussen stoppen voor de deur. Vanaf hier vertrekt overdag elk half uur een trein richting Heerlen en verder. Plan uw OV-reis op 9292.nl.

 

« Naar overzicht