Veiling collectie Baldi Dekker

Datum19-03-2022
Tijdstip13:00
PlaatsBarneveld

In het Nationaal Pluimveemuseum te Barneveld zal een veiling plaatsvinden van het eerste deel van de collectie imkermaterialen van Baldi Dekker.

Kijk- en Veilingdag Collectie Baldi Dekker
Zaterdag 19 maart 2022
– vanaf 10:00 uur (kijken) – vanaf 13:00 uur (veiling)
Pluimveemuseum  - Hessenweg 2A – 3771 RB Barneveld

In deze eerste ronde gaat het om kasten, korven, berokers, honingslingers, persen en aanverwante artikelen, in totaal circa 140 items verdeeld over 80 kavels. Een catalogus (kavellijst) kan per e-mail worden aangevraagd via laura_dekker201508@hotmail.com. Voor inlichtingen is Baldi bereikbaar op (0229) 20 15 08.

  • In verband met de organisatie, zouden wij graag willen weten of u van plan bent te komen naar de kijk- en veilingdag in Barneveld. Dit kunt u via de mail doorgeven aan mij: laura_dekker201508@hotmail.com
  • Ter herinnering: er kan tot en met zaterdag 12 maart schriftelijk geboden worden. Het hoogste (schriftelijke) bod is de startprijs bij de veiling. Dit kan middels de biedlijst, zie bijlage.
  • In de bijlage is de nieuwste versie te vinden van de catalogus.
  • Afrekenen kan via Tikkie/betaalverzoek of cash
  • Voor degenen die mijn vader persoonlijk kennen: ik zou het leuk vinden om een boek samen te stellen ter afsluiting van (dit deel van) zijn verzameling. Zouden jullie mij een tekst willen mailen met een herinnering aan mijn vader, wens of een boodschap voor hem? Dan kan ik dit bundelen en aan hem geven.

 

Toelichting bij kavellijst veiling collectie Baldi Dekker 
Na jarenlang vrijwel alles wat met honingbijen te maken heeft te hebben verzameld komt er een moment van het afscheid nemen van dit levenswerk. Inmiddels ben ik de 80 gepasseerd, en dan wordt het tijd om een en ander een mooie bestemming te geven zodat mijn nazaten t.z.t. niet met een ‘enorme verzameling’ worden geconfronteerd.

In 1957 begon ik met een zwerm. In die tijd werden postzegels, sigarenbandjes, suikerzakjes en nog veel meer verzameld, ook door mij. De zwerm had de broedkamerramen nog niet uitgebouwd, of ik had al postzegels met daarop bijen gevonden. Op de vismarkt in Utrecht werden op de zaterdagen postzegels geruild en verkocht. Wat begon met enkele zegels, is uitgegroeid tot een verzameling van honderden zegels met honingbijen. Na de postzegels kwamen andere verzamelobjecten: etiketten, ansichtkaarten, sluitzegels, geld, munten, gedenkpenningen, medailles, speldjes enz. Alles met het thema honingbij. Toen ik wat meer ruimte had, kwamen daar bijenkasten, korven en van alles wat met direct bijenhouden te maken had bij. Waar ik nu, als eerste, onderdak voor zoek zijn de grote voorwerpen. Later komen de sierhoningpotten (meer dan 400 stuks), schoolplaten, etsen, gravures
etc. aan de beurt. Wie daar al belangstelling voor heeft, kan dat doorgeven.

« Naar overzicht