Natuurcafé 'Vroege bloeiers'

Datum08-03-2022
Tijdstip10:00 - 12:00
PlaatsDelft

 

 

Natuurcafé Vroege bloeiers

Op 8 maart organiseert Natuurlijk Delfland weer een natuurcafé van 10:00 tot 12:00, het thema is Vroege Bloeiers. Onder leiding van Cor Nonhof gaan we deze ontdekken rond het Melarium in Delft. Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden. Informatie via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

De aanleiding van dit onderwerp is het jaarthema Bos en Struweel. Onder het genot van koffie of thee wisselen we rond dit onderwerp natuurervaringen uit. Er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Buiten gaan we de vroege bloeiers en hun bezoekers ontdekken.

Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen is het Melarium te zien. Gebruik via een routeplanner alleen Thijsseweg 11 en niet Melariumpad 11, je komt dan op de snelweg uit.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron  Duinbehoud, Mycologische Vereniging.

 

« Naar overzicht