Kom bijen tellen op de boerderij

Datum23-04-2022
Tijdstip17:07
PlaatsLelystad

 

Kom bijentellen op de boerderijen leer over het beschermen van de wildebij! 

Op zaterdag 23 aprilwordt er op Hoeve Vredeveld, Zeeasterweg 15 in Lelystadeen kick-off event voor de nationalebijentellinggeorganiseerd door het FlevolandsAgrarischCollectief (FAC). Van 10:00 tot 13:00 uurzijnverschillende experts aanwezig om je teleren hoe je bijenkuntherkennen. Ookwordtuitgelegd wat boerendoen aan bescherming van de bij, bijvoorbeeld door bijvriendelijktemaaienen het erf in te richten voor bijen en andere insecten.

Wanneer we met zijn allen meer over de bijen weten, gaan we de bij beter helpen. Dat is de gedachte van de nationale bijentelling die in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 april georganiseerd wordt. Op de website www.nationalebijentelling.nl zijn een telformulier en gids te downloaden om de soorten te herkennen. De resultaten worden gebruikt voor verder onderzoek. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk boeren en burgers bijen gaan tellen in eigen tuin of op het erf. 

 

Onderzoekers van Universiteit van Amsterdam, bijenexperts, en boeren zullen 23 april tijdens de kick-off bijeenkomst aanwezig zijn. Zij zullen uitleg geven over het herkennen van verschillende bij soorten, hoe je deze kan tellen en een bijdrage kan leveren aan de bijentelling. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende projecten die het FAC in Flevoland faciliteert om de biodiversiteit, bodem en waterkwaliteit op agrarische bedrijven te verbeteren.

Welkom tussen 10.00 uur en 13.00 uur, aanmelden niet nodig.

  

« Naar overzicht