Melarium open tijdens de LOI

Datum09-07-2022
Tijdstip12:00 - 15:00
PlaatsDelft

Maak kennis met het Melarium

Tijdens de landelijke open imkerijdag is Het Melarium geopend en Natuurlijk Delfland aanwezig van 13:00 – 15:30 uur. Er kan ook een bijenhotel gemaakt worden die de maker mee naar huis mag nemen om in de tuin of op het balkon te plaatsen.

De bezoekers kunnen kennisnemen van diverse verzamelingen die door leden zijn aangelegd en van de vele activiteiten die Natuurlijk Delfland organiseert. Bij het Melarium is een groot bijenhotel en een broedplek voor wilde bijen aanwezig.

Voor beide activiteiten is de toegang gratis.
Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium.

 * * * * * * * * * *

Het Melarium is in 2015 gebouwd en is een natuurvriendelijk gebouw. Het is van hout gebouwd. Het symboliseert de bij, het hout hoeft in 50 jaar niet onderhouden te worden, de elektriciteit wordt door zonnepanelen opgewekt, de verwarming gaat via hout uit het bos; de wc komt uit in een helofytenfilter en is mest voor het naast gelegen bos.

Door de houten en rietconstructie is het geluid in het gebouw zeer goed; de architect David Veldhoen, heeft gezegd “van Concertgebouw kwaliteit”.

Vanaf het dakterras kan je de omgeving bekijken, je ziet o.a. de Italiaanse populieren die de plekken aangeven waar Romeinse sporen zijn aangetroffen.

Dus ervaar de schoonheid van dit unieke kunstwerk dat gebaseerd is op de bouw van de bij.

 

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

« Naar overzicht