De amandelboom
Reacties
-
Thomas
20-05-2015 om 12:16Interessante discussie in VS rondom economisch nut van de amandelboom ivm waterdroogte in California.
Amandelboeren dreigen de kop van Jut te worden voor de aanhoudende droogte in de Amerikaanse staat Californië. De droogte is inmiddels zijn vierde jaar ingegaan en de inwoners van Californië moeten steeds zuiniger omspringen met het schaarse water. Dat leidt tot heel wat onvrede, en in de zoektocht naar een zondebok is de waterverslindende amandelteelt in het vizier gekomen.
In Californië wordt maar liefst 80 procent van alle amandelen wereldwijd geteeld. Om één amandel te kweken, is er 3,8 liter water nodig, goed voor bijna 10 procent van de volledige agriculturele waterconsumptie. Of nog duidelijker: meer dan wat de volledige stad Los Angeles aan water verbruikt.
Als je beseft dat meer dan tweederde van de amandeloogst in Californië bestemd is voor de export, dan is de vraag natuurlijk wie nu het meeste profiteert en wie moet 'bloeden' en waterbesparen.
Duidelijk mag zijn dat deze industrie veel effect heeft op bijenhouders... -
Lindy van der Meulen
04-01-2016 om 11:22Ik wil graag een mail buiten de blog sturen aan Ben de Cerff m.b.t. de resultaten van een recente wetenschappelijk onderzoek dat leek te onderbouwen dat juist het onthouden van voedsel met een plantaardige oorsprong aan koninginnen bijen larvae DE reden is dat zij vruchtbaar worden en NIET dat Royal Jelly zo bijzonder vruchtbaar ingredienten bevat. Graag contact Ben, ik kan nergens Nederlands text vinden over dit onderwerp.
Uw reactie
Blijf op de hoogte
Wilt u automatisch een e-mail ontvangen zodra Ben Som de Cerff een nieuw blogbericht heeft geplaatst?Meldt u zich dan hier aan.